Charcuterie en andere specialiteiten

Sterslager Hofkens - Charcuterie

Voor verse en malse charcuterie in regio Merksplas bent u bij Sterslager Hofkens aan het juiste adres. Maar ook voor andere specialiteiten, zoals varkensvlees van Duroc de Kempen, heerlijke kippen en rundsvlees van Belgisch Witblauw brengt u het best een bezoekje aan onze slagerij.

Duroc de Kempen

Al bijna 20 jaar kweekt Duroc de Kempen met liefde en passie varkens op hun boerderij in Weelde. De biggetjes worden op de boerderij geboren en blijven bijna allemaal op het bedrijf tot ze slachtrijp zijn. Wij kennen An en Frank en de boerderij, en weten dus precies wat voor vlees we in de kuip hebben. De keuze voor Duroc de Kempen is een logische keuze voor ons, omdat we allebei de passie en ambacht hoog in het vaandel dragen en ernaar streven om zoveel mogelijk met producten uit de streek te werken, de korte keten – rechtstreeks van de boerderij naar onze slagerij in Merksplas voor eerlijk en heerlijk vlees.

Het Duroc-varken is een opvallende verschijning. Aan zijn mooie kleur, van licht goudkleurig bruin tot donker mahonie rood herkent u hem meteen. Maar het zijn niet zijn looks die hem zo gegeerd maken. Van nature geeft het Duroc-ras ons een mals, sappig en smaakvol stukje vlees. Het intramusculair vet zorgt voor een mooie marmering van het vlees en voor het behoud van de smaak. Op de boerderij krijgen de varkens naast een mix van pure grondstoffen zoals tarwe, gerst en soja ook aanvullende producten, zoals: kaaswei, afkomstig van de verwerking van geitenmelk, aardappelstoomschillen en afgeleide producten uit de tarweverwerking staan als extraatje op hun menu. Precies deze aanvullingen bepalen mee de lekkere smaak.

La Belle Flamande

La Belle Flamande is echte kwaliteitskip van bij ons, die we u graag aanbieden in onze slagerij te Merksplas. Wat maakt deze kip zo uitzonderlijk?

  • 100% plantaardige grondstoffen, geen gebruik van dierenmeel en/of vismeel, bovendien bevat het veevoeder geen dierlijk of gerecycleerde vetten, onder welke vorm ook.
  • De omgeving van kippen is verrijkt met strobalen of zitplatforms of er worden volle granen gestrooid om hun natuurlijk gedrag en activiteit te stimuleren.
  • Tegen 2020 worden alle pluimveestallen uitgerust met natuurlijk daglicht.
  • Er wordt geen preventieve antibiotica toegediend, enkel verantwoord antibioticagebruik wordt toegestaan om zieke dieren te behandelen, onze kwekers volgen hiervoor de AMCRA-richtlijnen.
  • Groeibevorderaars zoals antimicrobiële middelen, hormonen of anabolica worden uiteraard niet gebruikt.
  • Korte transporttijden van de levende dieren (minder dan 3u) en een respectvolle verdoving dragen bij tot een minimale stress van de kippen.

Belgisch Witblauw

Voor rundsvlees werken we met Belgisch Witblauw, een ras dat bekend staat omwille van de hoge kwaliteit en malsheid van het vlees. Graag een stuk vlees met karakter? Probeer eens een côte a l’os uit onze rijpkast. We beschikken steeds over twee rassen uit de rijpkast naast onze Witblauw- entrecote. Benieuwd naar onze charcuterie, vleeswaren en andere bereidingen? Kom vandaag nog langs in onze slagerij in Merksplas en ontdek ons aanbod aan kwaliteitsvlees.

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken